Dva sarkofaga : Ivana Ravenjanina i Lovre Dalmatinca : spljetskih nadbiskupa - Bulić, Frane ([s. n.], 1882)
Godine 1881. otvorena su u Splitu dva sarkofaga u kojima su počivala tijela dvaju splitskih biskupa Ivana Ravenjanina (pokopan u 7. st.) i Lovre Dalmatinca (pokopan u 11 st.) zbog obnove crkvice sv. Matije gdje su bili položeni. Analiziraju se sarkofazi, što je na njima napisano i što su na sebi imali pokojnici.