Dva sarkofaga : Ivana Ravenjanina i Lovre Dalmatinca : spljetskih nadbiskupa - Bulić, Frane; Dević, Ivan, pisac; Bulić, Frane; Bulić, Frane ([Zadar] : [s. n.], 1882)
Godine 1881. otvorena su u Splitu dva sarkofaga u kojima su počivala tijela dvaju splitskih biskupa Ivana Ravenjanina (pokopan u 7. st.) i Lovre Dalmatinca (pokopan u 11 st.) zbog obnove crkvice sv. Matije gdje su bili položeni. Analiziraju se sarkofazi, što je na njima napisano i što su na sebi imali pokojnici.
Sadrži i: Il sarcofago dell'arcivescovo Lorenzo Dalmata / Giovani Devich ; Još dvie rieči o sarkofagu Lovre Dalmatinca, spljetskog nadbiskupa i Konačne dvie rieči o sarkofagu Lovre Dalmatinca, spljetskog nadbiskupa.
Puno ime autora: Frane Bulić.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Keywords: Sarkofazi -- Rano kršćanstvo -- Hrvatska