Intorno a una lettera di F. Petrarca - Deanović, Mirko (Firenze : Leo S. Olschki, 1939)
O pismu nepoznatoj osobi, vjerojatno oko 1500. g., u kojem se govori o razlikama u ćudi, običajima i jeziku između Talijana i Dalmatinaca.
Izv. oblik imena autora: Mirko Deanović.
P. o.: Archivum Romanicum ; sv. 2-3, vol. 23, 1939.
Na vrhu nasl. str. primjerka 298935 2.0 autograf Mirka Deanovića.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Keywords: Petrarca, Francesco -- Korespondencija