Inscrizioni dei tempi romani, rinvenute nell'Istria - Kandler, Pietro ([s. n.], 1855)
Rimski natpisi u Istri. Odnose se na tršćanski i pulski kolonijalni ager, na porečki kolonijalni i municipalni ager, na novigradski kolonijalni ager, na koparski municipalni ager, na utvrdu Roč. Navode se i natpisi u Liburniji - u Labinu, Plominu i na Rijeci.