Manuale di geografia, storia e statistica della Regione Giulia (Litorale) ossia della città immediata di Trieste, della Contea principesca di Gorizia e Gradisca e del Margraviato d'Istria - Benussi, Bernardo (s. n., 1903)
Zemljopis: Položaj i granice ; Jadran ; Oro-hidrografija ; Prirodni putovi ; Termalne vode ; Geologija ; Meteorologija ; Flora i fauna. Povijest: Rimska vlast ; Seoba naroda ; Franci i feudalizam ; Carske kuće Saske, Franačke i Švapske ; Borba za investituru ; Feudalizam i komune ; Akvilejski patrijarhat ; Mletačka Republika i Austrija ; God. 1500-1789. - do Francuske revolucije ; Od Francuske revolucije nadalje. Statistika: Državno uređenje ; Administracija ; Stanovništvo ; Zemljoradnja ; Stočarstvo ; Ribolov ; Rudnici i solane ; Trgovačka mornarica ; Obrt i industrija ; Pomorstvo i trgovina ; Željeznice, ceste, pošta, telegraf i kreditne ustanove ; Obrazovanje i humanitarne ustanove. Topografija: Trst ; goričko područje ; Istra. Statističke tablice.