Čitanka : za III. i IV. razred dolnje gimnazije : polag česke čitanke od Jos. Jirečka "Obrazy z rakouskych zemi, naroduv a dejin"" - Jireček, Konstantin Josef (C. k. naklada školskih knjigah, 1857)
Čitanka sadrži kratke prozne tekstove iz političke povijesti, a tematiziraju se i kulturni spomenici kao što je na primjer tekst Franje Toldyja Biblioteca Corvinova, str. 101-103. Sadrži i stihove narodnih, ali i potpisanih pjesama.