Hrvatsko stanovište prema zakonskoj osnovi o aneksiji Bosne i Hercegovine : napisano godine 1908. - Pinterović, Ante ([Narodna obrana], 1911)
Izvadak iz opširnijega obrazloženja i prijedlog dr. Ante Pinterovića za načelno stanovište hrvatske delegacije na zajedničkom saboru u Budimpešti koje bi trebala zauzeti prema "zakonskoj osnovi o protegnuću suverenih prava vladara na Bosnu i Hercegovinu".