Princ Evgenij Savojski u Sarajevu 1697. - Matasović, Josip ([s. n.], 1927)
Opis Sarajeva prema raznim piscima, najviše prema Evliji Čelebiji iz g. 1659-60.; donosi Čelebijin tekst opisa već objavljen pod naslovom Iz Sejahataname Evlije Čelebije. Priopćio Šejh Sejfudin Fehmi efendija Kemura Sarajlija. (Glasnik Zemaljskog muzeja u Bosni i Hercegovini. XX. Sarajevo 1908.); opis pohoda E. Savojskoga prema djelu Tagebuch des Prinzen Eugen von Savoyen über den Streitzug nach Sarajevo im Jahre 1697.