Ekinokokova bolest : prosto razloženje o biću i načinu rasprostiranja ove bolesti, osobitim osvrtanjem na prilike u Dalmaciji : sa četiri slike i jednim zemljovidom - Peričić, Božo (Ć. k. dalmatinsko namjesništvo, 1906)
Ehinokokova bolest je jedan od važnijih interesa njegovog znanstvenog rada. Otkrio je da je vrlo učestala bolest u Dalmaciji.