Pučke škole u Istri : statistički prikaz prema stanju neposredno pred početkom svjetskoga rata - Barbalić, Fran (J. Krmpotić, 1918)
Sadržaj opisuje stanje pučkih škola u Istri, a dodatno je sve potkrijepljeno statističkim podacima i brojkama po školama u odnosu na broj stanovništva po istarskim općinama.