Vrtuljak i harlekini - Vaić, Fedor (Naprijed, 1958)
Sadržaj: u središtu kompozicije prikazan je vrtuljak. S lijeve strane kompozicije prikazana su dva dječaka koja sjede na konju, s desne strane kompozicije nalazi se harlekin koji sjedi. Iza njega stoji cirkusantkinja