[Sv. Juda Tadej] - Medulić, Andrija; Ford, Richard; Mariette, Pierre; Gruenling, Josef ([Venecija], 1548)
Apostol prikazan u profilu. U desnoj ruci drži knjigu, dok mu je lijeva naslonjena na grudi.
Signature nema.
Desno dolje perom i (sada smeđom) tintom: (monogram) RF // 8; Na poleđini grafičkog lista sredina perom (sada smeđom) tintom prekriženo: P. Mariette 1674; u lijjevom donjem uglu uokvireni crni žig sa inicijalima: J. G.; na kartonskoj podlozi lijevo od grafičkog lista okomito olovkom: neu; ispod grafičkog lista olovkom: B 49. But not seen by B. S Juda.
List obrezan do ruba ploče.
Literatura: The Illustrated Bartsch sv. 32 (16) kat. 38-53; Thieme/Becker sv. 23/24, str. 357-359; Francis L. Richardson, Andrea Schiavone; Les Marques de collection..., Frits Lugt.
Grafika iz ciklusa Krist i apostoli.
Izvornik digitaliziran
Keywords: Judas Thadaeus, -- sanctus; bakropisi; Bakropisi -- 16. st