Descriptio Ragusina ; Orationes regales - Diversis, Filip de
Tekst o Dubrovniku i tri Diversisova govora: a) govor povodom smrti kralja Sigismunda održan u Dubrovniku 20. 1. 1438., b) govor povodom izbora kralja Alberta V Habsburgovca održan u Dubrovniku 26. 2. 1438., c) govor povodom smrti kralja Alberta V Habsburgovca održan u Dubrovniku 7. 12. 1439.