Fragmenta historica et extractus scriptorum rerum Illyricarum - Vitezović, Pavao Ritter
Bilješke iz djela povjesničara: Ludovik Crijević Tuberon (usp. list 1r i d., list 4r), Martin Streda (usp. list 3v i d.), Miklos Istvanffy (usp. list 8r i d.), prijevod Vicka Bratutovića (usp. list 18r i d.), Flavius Blondus (usp. list 19r, 25r), Johannes Cantacuzenus (usp. list 33r i d.), Palladius Fuscus (usp. list 39v i d.), Otto von Freising (usp.list 38r i d.); Testimonium Capituli Chasmensis (20r i d.), genealoška stabla (20v i d.)