Petrinia. - Valvasor, Janez Vajkard ([Nürnberg] : [Janez Vajkarda Valvazor], 1689)
Prikaz utvrđenog grada uz rijeku.
Signature nema; s.g. na otisku otisnuto: Petrinia
Na poleđini grafike tekst.
Grafika izrezana iz knjige.
Grafika objavljena u knjizi Janeza Vajkarda Valvazora " Die Ehre des Herzogthums Krain...". Nuernberg, 1689., sv. 12, str. 45 iz koje je preuzet podatak o godini.
Keywords: Petrinja (Hrvatska) -- Grafike -- 17. st