Prvi projekt Karla Roesnera za katedralu u Đakovu iz 1854. godine = Karl Roesner's first design for Đakovo Cathedral from 1854 - Damjanović, Dragan, povjesničar umjetnosti (Array, 2007)
Sažetak: Članak govori o povijesti nastanka i stilskim karakteristikama dosad gotovo nepoznatoga neizvedenog projekta Karla Roesnera za Đakovačku katedralu iz 1854. godine – značajnom primjeru Rundbogenstila u povijesti arhitekture romantičarskog historicizma ne samo Hrvatske već i cijele Habsburške Monarhije