Kuća Stanković u Zagrebu - Karač, Zlatko (Array, 2007)
Uglovna trokatnica, poznata kao kuća ili palača Stanković (Trg bana J. Jelačića 1 / Ilica 2), po svome urbanistički eksponiranom položaju i povijesnoj slojevitosti pripada konzervatorski najzanimljivijim i najstarijim spomeničkim građevinama u zagrebačkom Donjem gradu. Utvrđene su četiri glavne razvojne faze kuće: prvotna prizemnica Krajačić-Erdödy (poč. 18. st.), jednokatnica Jelačić (kraj 18. st., dokumentirana po Felbingeru), dvokatnica Stanković (poslije 1833., vjerojatno Cragnolini) i trokatnica Stanković (Bolléova adaptacija poslije 1882.)