Mogućnosti i dosezi međuratnoga sakralnog graditeljstva u Sušaku : na primjeru pregradnje crkve Presvetoga Srca Isusova - Lozzi Barković, Julija (Array, 2007)
U razdoblju međuraća u Sušaku pregradnja crkve Presvetoga Srca Isusova preklapa se s ambicioznim projektima i planovima oko podignuća nove reprezentativne crkve sv. Ćirila i Metoda. Unatoč jakim nacionalnim i ideološkim poticajima, koji su više odgađali nego što su vodili njezinu ostvarenju, nastali su, makar u zamisli, značajni i zanimljivi projekti