Prolegomena za opus arhitekta Milana Žerjavića : višestambene zgrade u Ulici grada Vukovara 228-236 u Zagrebu - Ivanković, Vedran, arhitekt (Array, 2007)
U članku temeljenom na istraživanju arhivske građe donosi se atribucija i datacija pet stambenih zgrada u Ulici grada Vukovara u Zagrebu, koje su do danas bile pogrešno datirane i „pripisane” nepoznatome autoru. U kontekstu u kojem nastaju, ukazujući na bitne odrednice, a nerijetko i suprotnosti burnoga vremena, autor naglašava kvalitativne vrijednosti stambene arhitekture i daje neke opće zakonomjernosti u prosuđivanjima odnosa arhitekt-arhitektura i arhitektura- društvo. Također, članak donosi do danas neobjavljen opus arhitekta Milana Žerjavića