Talijanski maniristički i rani barokni vrt - Milić, Bruno (Array, 2007)
Članak daje prikaz općih obilježja talijanskih perivoja manirističkoga doba – kasne renesanse i ranoga baroka – na najznačajnijim primjerima Firence, Rima i njihove okolice. Prikazani su perivoji vile Farnese u Capraroli, palače Pitti u Firenci (Giardini di Boboli), vile Pratolino pokraj Firence, vile Aldobrandini u Frascatiju, vile Garzoni u Collodiju i vile Doria Pamphili u Rimu