Utjecaj računalnih tehnologija na razvitak novih sadržaja suvremenih sveučilišnih knjižnica - Ožić Bašić, Dina (Array, 2007)
Prikazana je evolucija sveučilišnih knjižnica od medijateka preko virtualnih knjižnica do središta istraživačkog učenja. Opisani su i obrazloženi novonastali prostorni sadržaji uvjetovani primjenom računalnih informacijskih i komunikacijskih tehnologija u postupku prijenosa informacije. Zaključak je kako sveučilišne knjižnice opstaju kao fizički prostor sastavljen od različitih oblika prostorne i računalne podrške za nove modalitete učenja