Dioklecijanov stan u splitskoj palači = The apartments of Dioklecian's palace in Split - Marasović, Tomislav (Array, 2007)
Autori raspravljaju o rezidencijalnom bloku unutar Dioklecijanove palaee. U prvom dijelu donose postupni porast znanja o carevu stanu od prvih informacija u srednjem vijeku do sustavnih istraživanja i restauracija krajem 20. stoljeća. U drugom dijelu razmatraju raspored stana u cjelini, opisujući i pojedinaeno njegove najvažnije prostore