Natječajni projekt bečkog arhitekta Augusta Kirsteina za župnu crkvu svetih Petra i Pavla u Osijeku - Damjanović, Dragan, povjesničar umjetnosti (Array, 2007)
Bečki arhitekt August Kirstein sudjelovao je 1892.-1893. godine na natječaju za projekte župne crkve svetih Petra i Pavla u Osijeku. Njegov projekt u renesansno- baroknom stilu osvojio je drugu nagradu iako glavni inicijator gradnje, biskup Josip Juraj Strossmayer, nije bio sklon da se nova crkva podigne u ovom stilu. Svoj uspjeh na natječaju Kirstein nesumnjivo duguje jednom od članova žirija – Viktoru Luntzu, svome dugogodišnjem suradniku u birou njihova profesora Friedricha Schmidta