Hrvatski dom u Vukovaru : arhitekta Aleksandra Freudenreicha - Karač, Zlatko (Array, 2007)
Najvažnija arhitektonska realizacija u Vukovaru između dva svjetska rata jest dvorana Hrvatskoga doma (u novije vrijeme Kazalište). Izvedena je u oblicima kasne secesije i art déco stilizacije prema projektu arh. Aleksandra Freudenreicha (idejno rješenje 1919.; prvonagrađeni natječajni rad 1921.; izgradnja 1921./22.) kao prvo njegovo samostalno djelo. Gradnju je vodio vukovarski inženjer Fran Funtak koji je u nekim detaljima prepoznat i kao mogući suautor projektnog rješenja. Tijekom 60-ih godina dvorana je neprimjereno adaptirana, u ratu 1991. teško je stradala, a u obnovi koja je u tijeku rekonstruira se prema izvornim autorovim nacrtima