Kulturni krajolici u Hrvatskoj : identifikacija i stanje zaštite - Dumbović Bilušić, Biserka (Array, 2007)
Analizira se stanje zaštite kulturnih krajolika u Hrvatskoj, koja je potpisivanjem Konvencije o europskim krajolicima preuzela obvezu brige o vlastitim krajolicima kao dijelu europske krajobrazne raznolikosti. Ukazuje se na neprimjenjivanje stručne metode identifikacije i vrjednovanja krajolika na području Hrvatske, a u funkciji utvrđivanja kapaciteta prostora kao jedne od planskih mjera za smanjenje nekontrolirane potrošnje prostora gradnjom