Skeletal remains from World War II mass grave : from discovery to identification - Definis-Gojanović, Marija (Array, 2007)
Cilj: Prikazati cjelokupan proces identifikacije koštanih ostataka iz masovne grobnice pronađene na jednom planinskom vijencu u Dalmaciji 2005. Sumnjalo se da grobnica sadrži posmrtne ostatke civila iz susjedne Hercegovine koji su ubijeni u II. Svjetskome ratu, a uključivali su i 8 redovnika Franjevaca. Postupci: Iskapanja na pretpostavljenom mjestu u Dalmatinskoj zagori, pokraj sela Zagvozd, provedena su u skladu s arheološkim postupcima.Antropološkom analizom određeni su spol, dob u času smaknuća, tjelesna visina, te patološke i traumatske promjene na kostima.