Phacoemulsification in pseudoexfoliation (PEX) syndrome - Sušić, Nikola (Array, 2008)
Cilj je prikazati tehniku fakoemulzifikacije phaco-chop kod bolesnika sa sindromom pseudoeksfolijacije (PEX) bez primjene dodatnih metoda širenja zjenice. Fakoemulzifikacija i implantacija intraokularne leće u stražnju sobicu kod bolesnika sa sindromom PEX je povezana s povećanom učestalošću intraoperacijskih komplikacija, kao što su dehiscencija zonula, ruptura kapsule, gubitak staklovine te utonuće nukleusa leće