Seminal vesicle cyst with ectopic ureteral insertion and ipsilateral renal dysplasia : an unexpected diagnosis - Štimac, Goran, liječnik (Array, 2008)
Prikazan je vrlo rijedak slučaj bolesnika s cistom sjemenog mjehurića udruženom s istostranom bubrežnom displazijom i ektopičnim mokraćovodom. U 36-godišnjeg bolesnika učinjena je nefroureterovezikulektomija. Inicijalna dijagnoza temeljena na kliničkim i radiološkim podacima govorila je u prilog ureterokele s megaureterom, no intraoperacijski nalaz i definitivna patohistološka analiza uzorka razotkrili su ektopiju mokraćovoda u cistu sjemenog mjehurića. Prikazane su kliničke, dijagnostičke i terapijske osobitosti ove rijetke anomalije. Iznesen je i pregled relevantne literature