Why does the patient with Graves' disease remain euthyroid/mildly hyperthyroid following total thyroidectomy : the role of thyrotropin receptor antibodies (TRAb) and vestigial remnants of the thyroglossal tract - Cigrovski Berković, Maja (Array, 2008)
Opisan je slučaj bolesnice operirane zbog hipertireoze na podlozi Gravesove bolesti, u koje se na početno primijenjenu medikamentnu terapiju razvila granulocitopenija. Iako je kod bolesnice bila planirana totalna tireoidektomija, s obzirom na prijeoperacijski neprepoznat lobus piramidalis učinjena je tek djelomična resekcija štitnjače. Poslijeoperacijski se kao posljedica autoimune aktivacije ostatnog tkiva štitnjače antitijelima na tirotropinske receptore (TRAb) razvila hipertireoza, pa je daljnji tijek bolesti još uvijek nesiguran