Recommendations for neuropathic pain treatment - Demarin, Vida (Array, 2008)
Oštećenje somatosenzornog sustava predstavlja rizik za nastanak neuropatske boli. Rezultat takvog oštećenja su promjene koje dovode do senzitizacije perifernog i središnjeg živčanog sustava. Simptomi uključuju kontinuiranu bol (koja se opisuje kao žareća, paleća) ili sporadičnu bol (najčešće se opisuje kao probadajuća, trgajuća, poput strujnog udara). Dijagnoza se temelji na anamnezi i nalazu fizikalnog pregleda