The Bakar Bay seiches and their ralatioship with atmospheric processes - Šepić, Jadranka (Array, 2008)
Seši iznimne amplitude (do 40 cm) zabilježeni su u nekoliko navrata na mareografskoj postaji u Bakarskom zaljevu između 19. i 21. kolovoza 2006. Analizirani su dostupni mareografski (razina mora) i meteorološki (tlak zraka, brzina i smjer vjetra, radio-sondažna mjerenja) podaci. Spektralna analiza vremenskih nizova razine mora i tlaka zraka ukazala je na istovremeni porast energije na periodima koji uključuju periode seša Bakarskog (oko 20 min) i Riječkog zaljeva (oko 2 h)