On the occurrence of the sandbar shark, Carcharhinus plumbeus (Chondrichthyes: Carcharhinidae) off the Slovenian coast (northern Adriatic) - Lipej, Lovrenc (Array, 2008)
U ovom radu se iznosi podatak o novom nalazu juvenilnog primjerka psa tupana Carcharhinus plumbeus (Nardo, 1827) uhvaćenom u vodama Pirana. Ovaj nalaz potvrđuje činjenicu da se sjeverni Jadran može smatrati rastilištem ove vrste. S obzirom na pomanjkanje saznanja o drugim vrstama morskih pasa nužno je sustavno istražiti populaciju hrskavičnjača u slovenskom dijelu tršćanskog zaljeva