Stupovi seizmički otpornih mostova s preklopljenim spiralama - Tomičić, Ivan, inženjer građevinarstva (2008)
U radu je prikazan proračun i konstruiranje stupova seizmički otpornih mostova s poprečnom armaturom u obliku preklopljenih spirala. Rabljene su preporuke američke asocijacije California Department of Transportation's (CALTRANS), europske norme 1992-1-1 i 1998-2, a također i rezultati provedenih istraživanja. Prednosti su ovakvog armiranja manja potrošnja poprečne armature i brzina ugradnje u odnosu na uobičajeno poprečno armiranje zatvorenim sponama i onima za proplitanje
Bibliografija: 8 jed
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Armiranobetonski stupovi -- Nosivost -- Proračun