Starokršćanske i predromaničke crkve između Biograda i Benkovca - Regan, Krešimir (Array, 2008)
Prostor Ravnih kotara, osobito oko Vranskog jezera, inače najvećeg je- zera u Hrvatskoj (površine 30,1 km2 – dužine 1,6 i širine do 2,2 km), od davnina je bio dobro naseljen