Osnovna svojstva stakla kao konstrukcijskog materijala i norme u primjeni - Gere, Tatjana (Array, 2008)
U članku su navedene osnovne značajke stakla kao konstrukcijskog materijala i norme: američka norma za staklo ASTM E-1300-07, britanska norma BS 6262 te europska prednorma prEN 13474. Američka i britanska norma prilagođene su proračunu staklenih ploča opterećenih kontinuiranim jednoliko raspoređenim opterećenjem. Europska prednorma bazira se na već poznatom proračunu prema parcijalnim faktorima sigurnosti te razlikuje proračun staklenih ispuna i nosivih staklenih elemenata