Antioxidant and acetylcholinesterase inhibiting activity of several aqueous tea infusions in vitro - Kulišić, Tea (Array, 2008)
Svrha je istraživanja bila odrediti antioksidacijsko djelovanje i sposobnost inhibicije enzima acetilkolinesteraze u vodenim infuzijama oraha (Juglans regia L.), paprene metvice (Mentha × piperita L.), jagode (Fragaria × ananassa L.), matičnjaka (Melissa officinalis L.), kadulje (Salvia officinalis L.) i smilja (Helichrysum arenarium (L.) Moench.).