Antioxidant and acetylcholinesterase inhibiting activity of several aqueous tea infusions in vitro - Kulišić, Tea; Katalinić, Višnja; Dragović-Uzelac, Verica; Ljubenkov, Ivica; Kriško, Anita; Dejanović, Branka; Jukić, Mila; Politeo, Olivera; Pifat-Mrzljak, Greta; Miloš, Mladen (2008)
Svrha je istraživanja bila odrediti antioksidacijsko djelovanje i sposobnost inhibicije enzima acetilkolinesteraze u vodenim infuzijama oraha (Juglans regia L.), paprene metvice (Mentha × piperita L.), jagode (Fragaria × ananassa L.), matičnjaka (Melissa officinalis L.), kadulje (Salvia officinalis L.) i smilja (Helichrysum arenarium (L.) Moench.).
Bibliografija: 42 jed
Keywords: Acetilkolinesteraza -- Antioksidacijsko djelovanje -- Vodena infuzija -- Fenoli