New host record, black scorpionfish Scorpaena porcus(Pisces, Scorpaenidae) for Necrocila orbigny and Ceratothoa parallela (Crustacea, Isopoda, Cymothoidae) - Ferri, Josipa (Array, 2008)
Parazitski jednakonošci Nerocila orbigny i Ceratothoa parallela (Crustacea, Isopoda, Cymothoidae) su po prvi put zabilježeni na škrpunu, Scorpaena porcus, na području istočnog Jadrana. Od ukupnog broja pregledanih škrpuna, ovi rakovi su utvrđeni u 5.5% cjelokupnog uzorka