Simulacija procesa u motoru s programom AVL BOOST - Vuksan, Marko (Array, 2008)
Sve stroži propisi o zaštiti okoliša, a i potreba za što boljim iskorištavanjem;;goriva postavljaju pred konstruktore motora sve veće zahtjeve. Razvoj numeričkih;;metoda, a istovremeno i porast snage računala omogućavaju provjeru novih ideja;;još u ranoj fazi razvoja motora.;;U radu je dan pregled mogućnosti programskog paketa AVL-BOOST firme;;AVL iz Graza. Opisano je grafičko sučelje koje omogućava korisnicima s osnovnim;;znanjem o simulacijskoj tehnologiji da u kratkom vremenu ovladaju programom.;;Predstavljen je model jednocolindričnog motora, izvršena je simulacija rada te;;analizirani dobiveni rezultati