Priježenidbeni pastoral - bliža priprava u mjesnoj crkvi - Šimunović, Josip, teolog (Array, 2008)
Sažetak: Tema priloga naglašava važnu problematiku osmišljavanja i organizacije kvalitetnih programa unutar bliže priprave za brak i obitelj. Autori žele dati određen doprinos promišljajući i analizirajući crkvenu djelatnost kroz pripravu za brak i obitelj u specifičnoj pastoralnoj situaciji u Republici Hrvatskoj. Prvo poglavlje predstavlja pastoralnu zauzetost Crkve u izgradnji suvremenog kršćanskog braka i obitelji. Drugo poglavlje donosi opću organizaciju zaručničkih tečajeva u Zagrebačkoj nadbiskupiji te analizu ankete o kvaliteti zaručničkih tečajeva u zagrebačkoj Župi sv. Križa u Sigetu, koja je provedena zbog potreba ovoga priloga