Morfološka svojstva jezika hrvatskih dubrovačkih oporuka iz 17. i 18. stoljeća - Lovrić Jović, Ivana (Array, 2008)
Sažetak: Rad je nastao iz potrebe da se opiše dubrovački pučki govor 17. i 18. st. Pri morfološkoj je analizi važno uzeti u obzir da se opisuje jezično razdoblje i područje podudarno s početkom formiranja današnjega standardnog jezika. Analiza postaje svrhovitom usporedi li se s rezultatima jezičnih studija razdobljā koja su joj prethodila i slijedila, do današnjega vremena