Increasing incidence of allergy in Croatia - Stipić-Marković, Asja (Array, 2008)
Suvremena alergološka znanost i praksa u Republici Hrvatskoj nalazi se pred izazovima koje donosi civilizacijski i tehnološki razvoj a jedan od vidljivih znakova tih izazova je predstojeći ulazak države Hrvatske u zajednicu Europskih naroda. Zahvaljujući dugom, 55-godišnjem znanstvenom i stručnom radu alergologa iz svih specijalističkih područja medicine, hrvatska alergologija integrirat će se u Europu kao njen ravnopravni dio. Radna grupa za izradu plana i programa specijalizacije iz alergologije i kliničke imunologije izradila je prijedlog koji je u potpunosti usklađen sa preporukama Udruženja medicinskih specijalnosti Europe.