Recombinant activated factor VII controls chemotherapy-related hemorrhage in patients with solid intra-abdominal tumors : a report of three pediatric cases - Bilić, Ernest; Rajić, Ljubica; Femenić-Kes, Ranka; Konja, Josip; Vučić, Katarina; Novak, Milivoj; Cvitković, Miran; Galić, Slobodan; Krmek, Nikola (2009)
Rekombinirani aktivirani faktor VII (rFVIIa; NovoSeven, Novo Nordisk, Bagsvaerd, Denmark) rabi se za liječenje krvarenja kod bolesnika s hemofilijom i inhibitorima, kao i u bolesnika s traumatskim ozljedama. U literaturi se nalaze prikazi slučajeva njegove primjene kod krvarenja u bolesnika tijekom kemoterapije leukemije, kao i kod intra- ili poslijeoperacijskih krvarenja u bolesnika sa solidnim tumorima
Bibliografija: 18 jed
Keywords: Gubitak krvi -- Kemoterapija