Svjedočanstvo Notkerove zbirke "Liber ymnorum" iz Hrvatske : sekvencijar najstarijega pulskog misala (HR-ŠIBF) iz 11. stoljeća : palografska i repertoarna analiza - Breko Kustura, Hana (Array, 2009)
Sažetak: Rad predstavlja repertoarno-povijesnu, paleografsku, neumatsku i melodijsku analizu najstarijega njemačkog sekvencijara, nastalog oko 1050. godine, koji se čuva u Hrvatskoj – kodeksa poznatijeg pod imenom šibenski »Liber sequentiarum et sacramentarium« (Šibenik, samostan franjevaca konventualaca), i to u komparativnom kontekstu europskih glazbenih izvora južnonjemačkoga područja i srednjovjekovnoga Akvilejskog patrijarhata. Autorica smješta repertoar sekvencijara u grupu istočnofranačkih sekvencijara bavarskog (regensburškog) područja, navodeći konkretne argumente na temelju kojih on predstavlja najstarije svjedočanstvo Notkerove zbirke »Liber ymnorum« u ovom dijelu Europe. Ovaj rukopis ne predstavlja samo najstariji njemački sekvencijar koji se danas čuva u Hrvatskoj već i najstariji sačuvani sekvencijar čitave akvilejske regije notiran adijastematskom notacijom njemačkog tipa, s »unicum« sekvencom Armonia concinnans u čast patrona pulske crkve – sv. Tome apostola