Cognitive and depressive disorders in multiple sclerosis - Alajbegović Kurtović, Azra; Loga Andrijić, Nataša; Tiro, Naida; Alajbegović, Salem; Cindro, Veselin; Hozo, Izet Salih (2009)
Među drugim simptomima multipla skleroza može uzrokovati i simptome afektivnih i spoznajnih poremećaja. Većina bolesnika ima određene spoznajne disfunkcije, dok je najčešći afektivni poremećaj reaktivna depresija. Cilj studije bio je utvrditi korelaciju vrijednosti dobivenih pomoću ljestvica Mini-Mental State (MMS) i Beck Depression Inventory (BDI) s vrijednosti na ljestvici Expanded Disability Status Scale (EDSS) u bolesnika s multiplom sklerozom liječenih na Neurološkoj klinici Kliničkog bolničkog centra u Sarajevu
Bibliografija: 20 jed
Keywords: Multipla skleroza -- Depresivni poremećaj