Occurrence of the rare microflagellates Prorocentrum arcuatum Issel and Hermesinum adriaticum Zacharias in the marine Lake Rogoznica (Eastern Adriatic coast) - Ljubešić, Zrinka (Array, 2009)
Rogozničko jezero, smješteno u obalnom dijelu srednjeg Jadrana, je prirodni eutroficirani morski sustav s potencijalnim antropogenim utjecajem. U tom ekstremom okolišu, sa značajkama meromiktičkog i anoksičnog sustava, provedeno je istraživanje mikroplanktona u razdoblju od 1995. do 1998. godine