Recruitment and feeding of juvenile leaping grey mullet, Liza saliens (Risso, 1810) in the Neretva River estuary (South-Eastern Adriatic, Croatia) - Bartulović, Vlasta (Array, 2009)
Novačenje mlađi cipla dugaša, Liza saliens na području estuarija rijeke Neretve počinje u srpnju, najveće je u kolovozu, smanjuje se u rujnu, nakon čega nije zabilježeno. Mlađ se najprije pojavljuje na ušćima rijeka i kanala, a zatim počinje migrirati prema vodama niže slanosti