Recruitment and feeding of juvenile leaping grey mullet, Liza saliens (Risso, 1810) in the Neretva River estuary (South-Eastern Adriatic, Croatia) - Bartulović, Vlasta; Matić-Skoko, Sanja; Lučić, Davor; Conides, Alexis J.; Jasprica, Nenad; Joksimović, Aleksandar, biolog; Dulčić, Jakov; Glamuzina, Branko (2009)
Novačenje mlađi cipla dugaša, Liza saliens na području estuarija rijeke Neretve počinje u srpnju, najveće je u kolovozu, smanjuje se u rujnu, nakon čega nije zabilježeno. Mlađ se najprije pojavljuje na ušćima rijeka i kanala, a zatim počinje migrirati prema vodama niže slanosti
Bibliografija: 26 jed
Keywords: Cipal dugaš -- Mlađ -- Prehrana; Neretva