The effects of trawl codend mesh size selectivity on the length composition of catches of pandora, Pagellus erythrinus L. 1758 in the shelf area of the Montenegrin coast (South Adriatic) - Joksimović, Aleksandar, biolog (Array, 2009)
Krivulje selektivnosti arbuna (Pagellus erythrinus, L. 1758) procjenjivane su na kontinentalnoj podini crnogorskog primorja korištenjem dubinskih povlačnih mreža (koća). Rezultati istraživanja pokazuju kako su se mreže, čija minimalna veličina oka na saki ne smije biti manja od 20 mm, na ovom području upotrebljavale i sa manjim veličinama oka od propisane.