Model predviđanja budućih novčanih tijekova primijenjen na proces akvizicija - Radolović, Jasminka (Array, 2009)
Sažetak: U računovodstvenoj teoriji i praksi i u standardima izvješćivanja današnjice ističe se potreba fi nancijskoga aspekta promatranja poslovnih subjekata, a to radi njihove mogućnosti da ostvaruju novac i novčane ekvivalente i sposobnosti da te novčane tijekove iskoriste. Mogućnost predviđanja budućih kretanja novca i novčanih ekvivalenata izrazito je važna u optimalnom upravljanju poslovanjem, a osobito u procesu odlučivanja o nastupima na tržištu. Jedan od najvažnijih načina nastupa na tržištu današnjice jesu akvizicije. Donošenje odluka o ulasku u proces akvizicija ovisi, među ostalim, i o sposobnosti društva da stvara novčane tijekove u budućnosti, a takva je kretanja potrebno predvidjeti sa zadovoljavajućom točnošću. A novčani se tijek predviđa primjenom modela predviđanja